Ki a maci, kik a meleg macik? Sokak szerint a maci identitás csupán külső jegyeket takar (szőrös, nagy vagy izmos testalkat), mások életformaként tekintenek rá. Ahogy a külső jegyekre, úgy a maci identitásra is sok definíció született már. A következő listában a leg elterjedtebb Angol kifejezésekhez (cheaser, cub, bear, muscle bear, gainer, chubby, stb.) tartozó rövid magyarázatot olvashatod.

Chaser (maci rajongó)

A „chaser” az a többnyire átlagos alkatú és súlyú férfi, aki szereti a macis, zömök, pufi (vagy kövér) férfiakat. Gyakran használják hasonló tartalommal az „Admirer” kifejezést is, ő sem maci, de szereti, csodálja őket.

Otter (szőrös pasi)

A maci vékonyabb kiadása. Szőrös test súlyfelesleg és pocak nélkül.

Otter

Cub (kismaci, fiatal maci, bocs)

A fiatalabb (vagy fiatalabbnak látszó) maci. Ifjú kora ellenére lehet ugyan olyan szép nagy mint az érettebb macik, inkább azokra használják a „cub” kifejezést, akik csak arcszőrzettel rendelkeznek, egyéb testrészük (mellkas pl.) csupasz. Az éretlen bocsokat is illetik a „cub” jelzővel.

Cub

Bear (maci)

Bear vagyis a maci külső ismertetőjegyei: arcszőrzet és szőrös test, többnyire zömök, izmos alkat, vagy súlyfelesleg jellemzi. Gyakran azonosítják - nem csak a melegek körében - az igazi férfi képével. A maci fogalom sokszor külön identitástudatot is magában hord, nem ritka hogy kerülik a nőies jegyeket viselő melegeket, és a hozzá tartozó kultúrköröket.

Bear

Daddybear/Grizzly Bear

Nagyobb, testesebb és idősebb maci. A grizzlik gyakorta hordanak nagy szakállat. A daddy-k pedig vonzódnak a fiatalabbakhoz.

Daddy

Muscle Bear (Izmos Maci)

Izmos maci. Sportol, az esetleges súlyfeleséget izommá alakítja, de nem törekszik vékonnyá válni. Jellemzően körszakállat vagy valamilyen arcszőrzetet visel.

Izmos Maci

Polar Bear

Idősödő maci, őszülő hajjal és testszőrzettel.

Gainer

A gainer-ek azok a férfiak, akik szándékosan hizlalják magukat. Gyakran csak nagy feszes pocakot szeretnének maguknak, de előfordul hogy a kövér emberek életmódja vonzó számukra. A gainer persze nem csak a hízlalást jelentheti, vannak akik a pocakjuk mellett az izmaikat is növelik! Céljuk inkább a nagyobb test, nem pedig a kövérség elérése.

Gainer

Chubby (pufi, kövér)

A „pufi, chubby” nem egyelő a macival. Az elhízott, kövér emberek a meleg közösségeken belül gyakran külön csoportokat alkotnak, a macikhoz hasonlóan, habár sokszor van átfedés a maci és a pufi emberek között. Macinak a kevesebb súlyfelesleggel rendelkező, nem ritkán rendszeresen sportoló, nagyobb darab férfiakat nevezzük.

Chubby, Kövér, Pufi