Az első magyarországi meleg macis csapat a Medvebarlang nevű IRC-s csevegőszobával indult virtuális közösségként még valamikor a kilencvenes években, aztán a virtualitásból kilépve egy kedves macipár Blaz és Mackó szervezésében kezdődött el a valós macis élet a „kakaózás” nevű közösségi eseménnyel.

Később a spontán szerveződésből kipattant az igény, hogy mi lenne, ha lenne egy klub maciknak, illetve maci kedvelőknek. A gondolatot tett követte, és jött a honlap készítésének ötlete. A medvebarlang foglalt volt, innentől medveklub a csoport és a weboldal neve is (medveklub.hu).

A kakaózás után a medveklub tagjai havi rendszerességgel bulikat is szerveztek az akkori Chaos bárban. A macibuliknak óriási sikerük volt, az akkor már CoXx néven ismert bárban számos fellépő is színesítette a programot. Volt farsangi és Mikulás party is.

Medveklub

Manapság már a „kakaózásból” sörözés lett, minden szerdán, a CoXx-ban pedig nincsenek Medveklubos bulik, de az Action bárban időről-időre összegyűlnek a mackók és barátaik egy-egy jó hangulatú kellemes estére, ezeknek a buliknak az időpontjait is megtalálod eseménynaptárunkban.