BearCity 2

BearCity 2

Szeptemberben megérkezik Európába is az elmúlt évek legsikeresebb macis mozijának a BearCity-nek (Mackóvárosnak) a folytatása, a BearCity 2. Ebből az alkalomból kérdeztük Jim Landé-t, a film egyik producerét.

Miért éppen Budapesten lesz az Európai Premier?

Nos, tulajdonképpen az európai premier szeptember 14-19 között zajlott Oslóban. Budapesten a kontinentális premiert tartjuk.

Hogy miért választottuk Budapestet a kontinentális bemutató helyszínéül?

Ismertünk néhány macit Magyarországon, akik látták az előző filmet, a BearCity-t. Nyár elején a Budapest Bears megkeresett minket a Facebook-on, és megtudtuk, hogy a budapesti maci közösség egyre számottevőbbé válik. Persze, mint filmkészítők tudtuk, hogy a magyar filmszakmának milyen komoly történelme van (utalva itt Szabóra, Zukorra - a Paramount Pictures alapítójára, Tarr-ra, Jancsóra, Kordára, és Fox-ra stb.) Izgalmasnak tűnt egy független amerikai filmet Budapesten bemutatni. Egyik producerünk tavaly szilveszterkor meglátogatta Budapestet, és imádta a várost magát. Így eldöntötte, hogy támogatja a budapesti macikat, mert látta, hogyan fejlődik az összetartozás, a meleg tudatosság és elismertség Magyarországon, illetve hogy hogyan válik Közép-Európa a világ meleg maci közösségének a részévé. Szóval könnyű volt igent mondani a Budapest Bears felkérésének.

A BearCity első része sajnos nem került forgalmazásra Magyarországon. Ennek mi volt az oka?

Amikor kiadtuk az első filmet 2010 nyarán, akkor be akartuk azt mutatni az egész világon. Na persze a korlátaink közel azok voltak, amik az alacsony költségvetésű független filmkészítőknek általában: nem voltunk elég ismertek annak ellenére sem, hogy megjelentünk több tucat filmfesztiválon, és forgalmazási szerződéseket is csak pár országban tudtunk kötni. A filmforgalmazás az úgy néz ki, hogy a forgalmazó - akinek fizetni kell külföldi filmek esetén a feliratozásért és a szinkronért – elég nagy kockázatot vállal azáltal, hogy a piac képes-e kitermelni a költségeit. A maci piac – még azokban az országokban is, ahol a maci közösség igen nagy, mint USA, Spanyolország, Németország, és még pár másik ország – nem elég nagy ahhoz, hogy ott számottevő profitot lehessen termelni. De most, így 2 évvel később, a közösségi oldalak és a globalizáció megváltoztatott mindent. Mi minden áron ki akartuk adni a filmet magyarul is, és ebben a budapesti macik partnereink voltak; keményen megdolgoztak a magyar felirattal, amiért köszönet nekik és a magyar meleg és leszbikus közönségnek.

Vannak akik még nem látták a film első részét. Számukra is érthető lesz a BearCity 2?

Igen, teljesen érthető és élvezhető a film az előzmények ismerete nélkül is. A sztori könnyen követhető, mert azt a való világból vettük, jó pár dologgal tud azonosulni a néző. A film olyan egyetemes dolgokról szól, mint a szerelem és a házasság, ilyenek... Ez egy jó mozi arra, hogy magaddal hozd a barátodat is. Talán nem tudod, de a nőket, akik macikkal cimborálnak, azokat „Goldilocks”-nak (Aranyhaj, Fürtöcske) hívják a maci barátaik Amerikában. Ez egy mesefilm Goldilocks and the Three Bears címmel. Reméljük, a magyar macik is magukkal viszik az ő Goldilocks-jukat is a moziba. Vannak benne szexis jelenetek, de semmi obszcén. És persze csajok, mert ők akárcsak a filmünk, annyira romantikusak és viccesek.

Hol és meddig láthatjuk a filmet Budapesten?

Budapesti barátaink a Vörösmarty moziban mutatják be szeptember 23.-án a Budapest Bear Weekend alatt. Info: budapestbears.hu

Várható hogy a BearCity filmek elérhetőek lesznek Magyarországon?

Igen, kiadjuk DVD-n is többnyelvű felirattal. És most, hogy a Budapesten van a film bemutatója, dolgozunk azon, hogy a film letölthető legyen a magyar felirattal is, így elérhetővé váljon a magyar melegek számára is. Reméljük novemberre, de legkésőbb kora decemberre készen leszünk.

Mik az alkotók céljai a filmmel?

Rendezőnk, a New-York-i maci Doug Langway be akarta mutatni a maci közösség szórakoztató világát. A történet Doug valós barátainak a története. A BearCity előtt csupán egy jelentősebb mozifilm foglalkozott a meleg macikkal; ez volt a spanyol Cachorro (Bear Cub), egy film, amit nagyon szerettünk. A BearCity 2-t Provincetown-ban, Massachusettsben forgattuk, amely egy művésztelep és egyben egy fontos meleg üdülőhely, melyet közel nyolcezer meleg maci látogat évente a Provincetown Bear Week alkalmával. Azt hiszem, miután megnézték a filmet, a meleg srácok és lányok Magyarországról és szerte a világból meg akarják látogatni Provincetown-t, mert annyira laza, romantikus, szexi és egyáltalán egy érdekes hely. Doug úgy hívta a filmet, hogy ez az ő „szerelmes levele Provincetown-nak, a Ptown Bears-nek”.

A filmet keressétek a Budapest Bears Weekend-en és decembertől DVD-n, valamit a BearCity weboldalán letölthető formában!

Eredeti cím: BearCity 2: The Proposal [2012]

Írta és Rendezte: Douglas Langway

Információ: www.bearcity2.com

Tag

I love the first movie

Tag

Sziasztok. Mikor lesz elérhető magyar felirattal?

Tag

En is koszonopm, h ott lehettem. Sok szep emleket idezett elo, es jo volt ujra latni a varost, ha csak filmen is Smile az oceant, a kis vilagitotornyot, a tipikus hazakat Smile egy kis paradicsomi idill, ami jo helyszin volt a filmnek Smile
Ide minden macinak legalabb egyszer el kell mennie Smile nekem elhihetitek Hahaha

Tag

Igen, nagyon különleges film volt! Köszönjük Zoli hogy elhoztátok, és a feliratozást!

Tag

Szetm jó kis film volt! Sajnálhatja aki kihagyta!

Tag

Én már nagyon várom..meg is néztem ma az első részt újra.

Tag

Helyszinen váltható még pár jegy!

Tag

Ma Este Ma Este!
Néhány jegyünk maradt még!

Tag

Vészesen fogynak a jegyek! Ma még meg vehetetitek elővételben a Magnumban és este az Action barban! Pár darab jegy van még a Habtolóban is ha arra jár valaki!