Mr. Bear Hungary interjú

Mr. Bear Hungary interjú

Szeptemberben a Budapest Bears Weekend-en Laci (vagyis Player) nyerte el a kitüntető Mr. Bear Hungary 2012 címet, vele beszélgettünk.

WOOFdate: Miért jelentkeztél a Mr. Bear Hungary választásra?

Laci: Üdvözlök mindenkit, a tavalyi Halloween partin találkoztam először az akkori győztesekkel, utána olvastam az eseményről, és a képeken látható hatalmas plüssmaciba beleszerettem, persze a verseny közeledtével a megtisztelő cím és a nyeremények is motiváltak.

WOOFdate: A verseny folyamán te voltál talán az egyetlen, aki különböző oldalakon és a GayBears-en is „kampányoltál” és gyűjtötted a szavazatokat. Miért volt ilyen fontos hogy nyerj?

Laci: Ha őszinte akarok lenni, fogalmam sem volt, hogy más nem így teszi, természetesen megkérdeztem, mielőtt nekiláttam volna a kampánynak. Szerettem volna mindent úgy csinálni, ahogy azt illik, és nem áthágni a szabályokat. Miért volt fontos? Az elmúlt időszakom elég nehéz részét képezi az életemnek, a sok biztatás és a belém fektetett energia, amit a maciktól és barátoktól kaptam, megerősített abban, hogy ha ők ennyire szeretnék, hogy nyerjek, nekem is meg kell tennem mindent ezért, hisz akármilyen versenyen is csak úgy szabad elindulni, hogy teljes erőbedobással a nyerésre játszol.

WOOFdate: Ha jól emlékszünk, láthattunk a Budapest Pride aktivistájaként is. A Mr. Bear Hungary 2012 záróeseményén jelezte a Budapest Pride egyik szervezője, hogy a GayBears „nem kívánatos” a Budapest Pride eseményein (egy meg nem nevezett korábbi kritizáló írás miatt). Mit gondolsz erről, és a Budapest Pride-ról?

Laci: Első körben említést tennék a szervezőkről és a csoporton belüli diszkriminációról. Sajnálattal tapasztaltam, hogy a meleg élet prominens képviselői, legyen ez a PRIDE vagy a maci közösség, esetlegesen teljesen más réteg, ellentétben állnak egymással, és megdöbbentő volt számomra, hogy a rétegeken belül sincs egyetértés és összhang. Több dolog is közrejátszhatott a PRIDE szervezők ilyen terű passzivitáshoz, és a rossz viszony kialakulásához. Mindegyik a saját térfeléhez húz, bár nem értem továbbra sem hogy ez miért okozza, hogy a másikkal összeférhetetlen. Hallottam továbbá a szavazásról is, ahol a www.gaybears.hu oldallal nem kicsit voltak inkorrektek... Úgy gondolom, hogy mind egy közösség tagja vagyunk, illene felnőtt módjára félretenni a különbségeket, még ha azok kicsik is, és együttműködni. Magával a PRIDE-dal egyetértek, igenis meg kell mutatni magunkat, bár nem csak egy napon kellene. Tetszik a mostani PRIDE-szervező Rózsa Milán szervezésében létrejött, flashmobok. És a mostani terveiben szereplő Coming out day.-ek. Viszont a PRIDE másik oldala, amivel nem értek egyet, hogy mit is képvisel, tudom, hogy színesek vagyunk, hangosak, néha meghökkentőek, de a mostani politikai helyzet tükrében nem hiszem, hogy célravezető a „nyomjunk egy habos tortát a polgárok képébe” funkciót betöltő felvonulás. Nem sok büszkeségre ad okot néha a „büszkeségnapi felvonulás”, én inkább meleg karneválnak nevezném… Igenis most kicsit szolidabban kellene csinálni, nem kell minden áron lenyomni az emberek torkán azt, hogy mi igenis létezünk, és ilyenek vagyunk. Amíg nem érik meg a társadalom rá, addig véleményem szerint a PRIDE-nak is más alakot kéne öltenie.

WOOFdate: Visszatérve a Mr. Bear Hungary 2012 címre, hallottuk hogy több meghívást és megkeresést kaptál külföldről. Melyek ezek?

Laci: Igen. Nagyon meglepődtem, hisz eddig nem nagyon volt rá példa, a bécsi maci bulik szervezője hívott el az ottani választásra, mint díszvendég, ezen felül egy Amerikában élő maci is meghívott, hogy tiszteletemet tehetném egy ottani macis rendezvényen. Ha sikerül megvalósítani, talán belevágok az európai megmérettetésbe is, de ez még csak távlati terv.

WOOFdate: Látva hogy igen aktív közösségi életet élsz, szerinted mire tudod használni ezt a címet? Mi lesz a magyarországi macis közösséggel, beszélhetünk egyáltalán ilyenről?

Laci: A közösségi élet pár hete merőben új formát öltött számomra, eddig vendégként voltam jelen, most pedig belecsöppentem a sűrűjébe. Egy nagyon kedves felkérésre az egyik meleg kávézóban dolgozom, mint Pultos, így mondhatni, hogy én is a közösség „oszlopos tagja lettem” (muhahha). A cím igazából nem jogosít fel semmire, amit a cím megnyerése előtt bárki másnak ne adatott volna meg. Persze a cím elnyerésével teszek és tenni is akarok. Hogy mik ezek? Tervek közt szerepel a www.gayberas.hu segítségével egy beszélgetős program, amit rendszeresen szeretnék megvalósítani, különböző témákban az oldal saját chatfelületén. A macibulik kirobbanthatatlan eleme leszek reményeim szerint, ha pedig Holaca barátom megtanít pár sexy mozdulatot, talán még én is felmerészkedek a színpadra. Havi rendszerességgel tervezem a macitalálkozók megrendezését, kötetlen beszélgetésre, sörözésre. Tomi és Csaba barátommal pedig nem is olyan távoli célok közt szerepel, hogy egy ütős bandát összehozunk. Pete Stathamet kisöpörjük a rivaldafényből és szirén énekemmel megváltjuk a világot. A viccet félretéve, sokaktól hallottam és érzem is, hogy kicsit szétesett a maci közösség, szeretném a szervezők segítségét ezúton is kérni a programok megvalósításához. És ahhoz, hogy ismét a közös „málnaszedések” legyenek előtérbe helyezve, és hogy ne távolodjunk el egymástól még jobban.

Üdvözlettel:Laci (Mr. Bear Hungary 2012)

WOOFdate: Köszönjük az interjút.